top of page
  • biblioteca080

5 Trucs per a que els petits estimin la lectura

Actualizado: 29 sept 2021


Una de les consultes que més ens feu les famílies a la biblioteca és: Com puc fer que a la meva filla / fill li agradi llegir? Com puc inculcar-li l'hàbit de la lectura?




La lectura té una infinitat de beneficis, sobretot si és un hàbit que es conrea des de ben petits. Llegir potència la imaginació, ajuda a aprendre, a divertir-se sol i afavoreix la capacitat de concentració. No obstant això, més del 35% de la població espanyola no llegeix res o gairebé res. Per a desenvolupar l'interès dels nens per la lectura i ajudar a revertir aquesta situació, us presentem el nostre "Top 5 Trucs per a que els petits estimin la lectura":

1. Llibertat d’elecció.

Els infants tenen capacitat crítica i hem de deixar-los triar els llibres que volen llegir. Els hi podem proposar lectures que reforçin valors o continguts acadèmics, sempre que alimentin la seva curiositat i concordin amb els seus interessos.


2. Establir una rutina diaria

Es important buscar un espai i temps diari per a que el dediquin a la lectura, per exemple, abans d’anar a dormir. Proporcionar-li un ambient relaxant i acollidor on llegir, que no te per que ser el llit, facilitarà crear un hàbit i que el nen gaudeixi d’aquesta estona.


3. Interessar-se per la seva lectura

La millor manera d'involucrar-nos en les lectures dels nostres fills és interessar-se proactivament pels títols, personatges i gèneres favorits d'aquests. Interessant-nos per les seves lectures encoratgem al nostre fill a continuar llegint i a sentir-se valorat.


4. No imposar la lectura

En aquest aspecte cal ser assertiu i jugar amb la recompensa per a incentivar la lectura. Obligar el nen a llegir un temps determinat cada dia només propiciarà que el nen avorreixi la lectura i no la contempli com un passatemps o hobby.


5. Predicar amb l'exemple

L'exemple és la millor manera de promoure la lectura dels més petits. Els nens busquen exemples en els quals fixar-se i els primers models a seguir es troben a casa, no sols en els pares, sinó també en els altres membres de la família.



Que t'han semblat els nostres consells? Els posaràs en pràctica?



24 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page